Postzegels uit je geboortejaar, jaargang 1964

Op 9 januari in 1964 wordt de zegel uitgegeven ter gelegenheid van het 500-jarig bestaan van de staten Generaal. De Ridderzaal wordt op de zegel afgeb...

Geschatte levertijd: 3-4 werkdagen

Postzegeljaargang: *

Aantal:
Postfris
€ 8,50

Op 9 januari in 1964 wordt de zegel uitgegeven ter gelegenheid van het 500-jarig bestaan van de staten Generaal. De Ridderzaal wordt op de zegel afgebeeld.

Dit is de eerste uitgave, die behoord tot de Jaarset postzegels 1964, wat een verzameling is van de Nederlandse uitgegeven postzegels. De jaarset wordt geleverd met een document waarop uitleg staat wat en waarom die zegels in dat bepaalde jaar zijn uitgegeven, welke ontwerper en afbeelding is gebruikt.

De echte Nederlandse Postzegels van één bepaald jaar. Een ideaal origineel cadeau idee voor een jubileum, verjaardag of welk ander gelegenheid dan ook, Een cadeau voor iemand die geinteresseerd is in de Nederlandse geschiedenis en het leuk vindt om de tijdgeest van deze periode te zien.

De jaarlijkse zomerserie voor sociaal en cultureel werk is dit jaar gewijd aan dieren.

350 jaar Universiteit Groningen mag niet zomaar voorbij gaan. Twee zegels worden de universiteit aangeboden.

125 jaar Spoorwegen in Nederland. Op 20 september 1839 werd in Nederland de eerste spoorweg in gebruik genomen. Twee moderne zegels worden ter gelegenheid hiervan uitgegeven.

1964 is het jaar van veel uitgiftes voor jubilea. Op 25 augustus geeft de Post een zegel uit voor het 150-jarig bestaan van het Bijbelgenootschap. Ontwerp Max Velthuys. (is die niet van Kikker?)

In het streven naar Europese Samenwerking wordt door de CEPT-landen een Europaserie uitgegeven. (in ieder CEPT-land dezelfde zegels). De CEPT bestaat dit jaar 5 jaar.

20 jaar Benelux krijgt uiteraard ook een zegel. Het betreft een gezamenlijke uitgifte met België en Luxemburg

De Kinderserie is zoals ieder jaar (vanaf 1924) voor het kind. Met toeslag voor de kinderbescherming.
Het zijn dit jaar illustraties van kinderen en vrijetijdsbestedingen.

Als laatste in 1964 wordt gevierd dat het statuut voor het koninkrijk 10 jaar bestaat. Deze gezamenlijke uitgifte met Suriname en Antillen herinnert aan dit feit.​

NVPH Postzegelhandel

NVPH Postzegelhandel

Via een erkend NVPH Groothandel wordne de jaargangen bij je afleverd. Bij Rememory vind je de jaargang-postzegels. Bijvoorbeeld postzegels uit je geboortejaar. Een jaargang postzegels bestaat uit alle door de Nederlandse Post (nu PostNL) uitgegeven Nederlandse postzegels. Vanaf 1924 tot 2011 zijn alle jaren leverbaar. De prijs verschilt per jaar.

Kijk ook eens op: Krantenstok.nl, Krantgemist.nl, Historisch Archief & Krantvanuwgeboortedag.nl