Postzegels uit je geboortejaar, jaargang 1969

In 1969 bestond de Internationale Arbeidsorganisatie 50 jaar Een zegel met een zeer nieuwe druktechniek (een technisch hoogstandje voor die tijd, met ...

Geschatte levertijd: 3-4 werkdagen

Postzegeljaargang: *

Aantal:
Postfris
€ 9,95

In 1969 bestond de Internationale Arbeidsorganisatie 50 jaar Een zegel met een zeer nieuwe druktechniek (een technisch hoogstandje voor die tijd, met zeer kleine lettertjes) werd uitgegeven ter gelegenheid hiervan.

Dit is de eerste uitgave, die behoord tot de Jaarset postzegels 1969, wat een verzameling is van de Nederlandse uitgegeven postzegels. De jaarset wordt geleverd met een document waarop uitleg staat wat en waarom die zegels in dat bepaalde jaar zijn uitgegeven, welke ontwerper en afbeelding is gebruikt.

De echte Nederlandse Postzegels van één bepaald jaar. Een ideaal origineel cadeau idee voor een jubileum, verjaardag of welk ander gelegenheid dan ook, Een cadeau voor iemand die geinteresseerd is in de Nederlandse geschiedenis en het leuk vindt om de tijdgeest van deze periode te zien.

De jaarlijkse zomerzegels met toeslag voor sociaal en cultureel werk zijn dit jaar gewijd aan moderne Nederlandse Architectuur.

In ieder CEPT-land werden dezelfde zegels uitgegeven als een soort bewijs van Europese samenwerking en eenwording. Dit jaar Europa als een groot stenen blok van soliditeit.

In 1969 krijgt het Koningin Wilhelmina fonds voor het eerst een toeslagserie voor de bestrijding van Kanker. 

Het 25-jarig bestaan van de BENELUX krijgt een zegel. Het is een gezamenlijke uitgifte met België en Luxemburg. 

Desiderius Erasmus is in 1969 precies 500 jaar eerder geboren. Onze grote humanist krijgt een zegel met zijn eigen afbeelding ontworpen door de heer S.L. Hartz.

De kinderserie van dit jaar bevat zegels met illustraties van Dick Bruna.

Ook dit jaar weer met een groot Kinderblok erbij.

 

NVPH Postzegelhandel

NVPH Postzegelhandel

Via een erkend NVPH Groothandel wordne de jaargangen bij je afleverd. Bij Rememory vind je de jaargang-postzegels. Bijvoorbeeld postzegels uit je geboortejaar. Een jaargang postzegels bestaat uit alle door de Nederlandse Post (nu PostNL) uitgegeven Nederlandse postzegels. Vanaf 1924 tot 2011 zijn alle jaren leverbaar. De prijs verschilt per jaar.

Kijk ook eens op: Krantenstok.nl, Krantgemist.nl, Historisch Archief & Krantvanuwgeboortedag.nl