Vind je favoriete merk.

Index:    A    B    C    E    G    H    L    M    N    O    P    R    S    T    U    V    W

A
 • Ahrend Revolt
 • Al meer dan 100 jaar hebben de vele generaties Ahrend gemaakt tot het bedrijf dat het nu is. De producten van Ahrend zijn gemaakt met kennis en vakmanschap. Het zijn ergonomische meubels, op een duurzame manier geproduceerd. Minimalistisch en functioneel. De producten van Ahrend zijn tijdloos mooi en vallen onder de noemer van Dutch Design. 

B
 • Blue Q
 • Mitch and Seth Nash zijn de eigenaren van Blue Q. Opgericht in 1988 en sinds jaar en dag maken zij vrolijke producten met de trefwoorden humor, design en kwaliteit. Alles met een sausje van nostalgie, want retro- en nostalgische prints komen op bijna al hun producten terug. Bewaarblikken, lampen, shoppers of theedoosjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of Blue Q heeft het. 

 • Bodegas del Senorio
 • Al vijf generaties lang verbouwt wijnbouwer Martinez zijn wereldberoemde wijn Cariñena Bodegas del Senorio Reserva. Het kleine wijnbouwgebied dat bekend staat om zijn wijncuriositeiten, grenst aan de regio Rioja in Spanje. Jarenlang is deze wijn in eikenvaten bewaard, waardoor het een voortreffelijke houdbaarheid en rijpheid heeft gekregen. Het is oprecht een buitengewone en spannende belevenis om van een volrijpe druppel te genieten.

C
 • CardandCaboodlegifts
 • Card and Caboodle opende zijn oorspronkelijke winkel in november 1989 in Little Collins Street, Melbourne. Dit familiebedrijf heeft een passie voor papier, maar ook voor nostalgie. Dit brengen ze samen in bijzondere producten.

 • Curtis Botanical Magazine 1787-1840
 • Tijdschriften met botanische illustraties in kleur. Dat is Curtis's Botanical Magazine. Het werd op 1 februari 1787 door William Curtis voor het eerst gepubliceerd onder de naam The Botanical Magazine. Met het blad richtte hij zich op opvallende, exotische en ongebruikelijke planten. Tot zijn dood in 1799 publiceerde Curtis veertien delen van het tijdschrift. In 1799 nam Curtis' vriend John Sims de verantwoordelijkheid op zich. Om zijn vriend te eren doopte hij het tijdschrift om in Curtis's Botanical Magazine. Sims was verantwoordelijk voor het tijdschrift van 1801 tot 1807 (deel 15 tot 26). Belangrijkste illustrator voor zowel Curtis als Sims was Sydenham Edwards. In 1826 werd William Jackson Hooker redacteur van het blad. Hij verzorgde zowel de teksten als de illustraties van het tijdschrift.

E
 • East of India
 • Het Engelse 'East of India' werd in 1991 opgericht door John Ayris en Anne Spratling. Tijdens een van hun reizen door Azië ontmoetten zij een getalenteerde familie, die de mooiste producten maakte. Ze kochten een aantal houtsnijstukken en gaven dit thuis cadeau aan familie en vrienden. De geschenken werden zo goed ontvangen, en dit inspireerde het Engelse tweetal tot het opzetten van hun bedrijf: het invoeren van oosterse cadeau artikelen. Inmiddels bestaat het assortiment uit vele soorten producten. Van notitieboeken tot houten bewaarboxen en van briefpapier tot textiel. Met oog voor detail. Tegenwoordig worden alle producten met liefde ontworpen en gemaakt in hun atelier in Folkestone, Engeland. Op traditionele wijze, dat dan weer wel. Met de nieuwe collectie hopen John en Anne mensen te raken en te helpen bij het vieren en herinneren van de goede dingen in het leven. 

 • EmailleTop Enamal Signs
 • Nostalgie in pure vorm. Herken jij ze nog? Deze prachtige reclame's en advertenties uit de vorige eeuw zijn opnieuw uitgebracht. Volledig handmatig en op traditionele wijze geproduceerd van echt emaille. Vaak niet van het oude originieel te onderscheiden. 

G
 • Gaelic Whisky
 • Dit whisky bedrijf werd opgericht op het eiland Skye in 1976 door Sir Iain Noble. Het bedrijf wilde werkgelegenheid creëren in het zuiden van het eiland en maakte een authentieke whisky voor het Gaelic sprekende deel van Schotland. Vandaag de dag is Gaelic Whisky een van de weinige overgebleven familiebedrijven in de Schotse whisky-industrie. De whisky’s worden nog altijd op authentieke, traditionele wijze gemaakt met alleen natuurlijke ingrediënten, en dat proef je in de gladdere, zachtere smaak.

H
 • Historisch Archief
 • In 1983 begonnen we met een doos Panorama’s uit de jaren vijftig, en inmiddels hebben we meer dan 2 miljoen kranten en tijdschriften vanaf het jaar 1680 voor jou verzameld. Voor jou? Juist. Want Het Historisch Archief is het eerste en enige archief in Nederland dat deze verzameling online en per losse nummers verkoopt. Aangevuld met andere nostalgische cadeaus, zoals 'Reclame van toen' en 'Het aanzien van...'. Leuk om cadeau te geven of te krijgen. Het Historisch Archief levert ook authentieke kranten en tijdschriften voor bedrijven, toneel, televisie en films.

 • House Doctor
 • Het Deense label 'House Doctor' is als familiebedrijf begonnen met een kleine winkel in woonaccessoires. Inmiddels is het een merk dat erg populair is, ook buiten Denemarken. House Doctor biedt een stoere, basic collectie producten met Scandinavische woonaccessoires, meubels, kussens, plaids, kandelaars, vazen, blikken en keukenspulletjes. Alles in een mix van trends, traditie en design. 

L
 • Libre
 • De producten van Libre Uitgeverij geven je een instant nostalgisch gevoel. Met de Oud Hollanse spellen van Ot en Sien, Het Leesplankje waarmee kinderen meer dan vijftig jaar hebben leren lezen op school. Wie kent Aap-Noot-Mies niet? En ook prachtige schoolplaten uit de vorige eeuw zijn een product van Libre. 

M
 • Miko
 • Miko is een Nederlands ontwerpbureau in cadeau artikelen. Het aanbod is door de jaren heen uitgebreid en bestaat uit luxe cadeaus en woonaccessoires, wanddecoraties, vazen en kandelaars tot spelletjes en boekjes met het gevoel van vroeger. In 35 jaar tijd is de organisatie uitgegroeid tot een belangrijke inspiratiebron voor de branche van cadeau artikelen. Miko heeft meer dan 3000 artikelen in het assortiment. Een deel daarvan is te koop via Rememory.nl
N
 • Nordal - friends & family
 • East and West - home's best….

  Nordal is een familiebedrijf dat in 1991 werd opgericht. Het begon met een reeks oude, geïmporteerde Indiase meubels. Tegenwoordig bestaat het assortiment uit zelf geproduceerde meubels en woonaccessoires, die een vleugje nostalgie meebrengen. Nordal brengt hiermee kleurrijke en spannende accessoires voor huis en tuin. Alle producten zijn ontworpen om het leven functioneler, mooier en makkelijker te maken.

 • NVPH Postzegelhandel
 • Via een erkend NVPH Groothandel wordne de jaargangen bij je afleverd. Bij Rememory vind je de jaargang-postzegels. Bijvoorbeeld postzegels uit je geboortejaar. Een jaargang postzegels bestaat uit alle door de Nederlandse Post (nu PostNL) uitgegeven Nederlandse postzegels. Vanaf 1924 tot 2011 zijn alle jaren leverbaar. De prijs verschilt per jaar.

P
 • Pepin Press
 • Pepin Press is het merk voor hoge kwaliteit boeken, papieren producten en cadeautjes. Geïnspireerd door grafisch ontwerp, mode, kostuums, juwelen, patronen, ornamenten, typografie en meer. In 1988 begon grafisch ontwerper Pepin van Roojen als eenmanszaak met het bedrijf en in 1990 werd het eerste boek onder de Pepin Press lijn gepubliceerd. In ruim 30 jaar tijd heeft Pepin Press een enorm archief van boeken, prenten, originele decoratieve kunst, textiel -en mode- items verzameld. Daarnaast heeft het bedrijf een archief van tienduizend gedigitaliseerde patronen, ornamenten en illustraties. De meeste producten van Pepin Press worden ontwikkeld vanuit deze archieven.

R
 • Riviera Maison
 • Exclusiviteit, dat is waar Riviera Maison voor staat. Zij ontwerpen de hele collectie, met meer dan 3000 producten, helemaal zelf. Henk Teunissen, de man achter het bedrijf, heeft genoeg inspiratie en ideeën opgedaan in de hele wereld. Van grote wereldsteden tot de landelijke Provence. De collecties stralen warmte én exclusiviteit uit. Sfeer is het toverwoord bij Riviera Maison. De producten vinden in elk interieur hun sfeervolle plekje.

S
 • Suck
 • Suck UK maakt unieke geschenken, accessoires en woonaccessoires. Bijzondere stationery, unieke woonaccessoires, te gekke keukenspulletjes en andere cadeautjes. 

T
 • Tijdsbeeld Media
 • Tijdsbeeld Media is een productiehuis/uitgeverij dat mediaproducties maakt op basis van archiefmateriaal.

  Het is onderdeel van TBM Holding, waartoe ook de televisiezender NostalgieNet BV bij hoort.

U
 • Unemployed Philosphers Guild
 • ABOUT THE UNEMPLOYED PHILOSOPHERS GUILD.
  The origins of the Unemployed Philosophers Guild are shrouded in mystery. Some accounts trace the Guild’s birth to Athens in the latter half of the 4th century BCE. Allegedly, several lesser philosophers grew weary of the endless Socratic dialogue endemic in their trade and turned to crafting household implements and playthings. (Hence the assertions that Socrates quaffed his hemlock poison from a Guild-designed chalice, though vigorous debate surrounds the question of whether it was a “disappearing” chalice.) Others argue that the UPG dates from the High Middle Ages, when the Philosophers Guild entered the world of commerce by selling bawdy pamphlets to pilgrims facing long lines for the restroom. Business boomed until 1211 when Pope Innocent III condemned the publications. Not surprisingly, this led to increased sales, even as half our membership was burned at the stake. More recently, revisionist historians have pinpointed the birth of the Guild to the time it was still cool to live in New York City’s Lower East Side. Two brothers turned their inner creativity and love of paying rent towards fulfilling the people’s needs for finger puppets, warm slippers, coffee cups, and cracking up at stuff.

W
 • Wine Gallery
 • De Wine Gallery begon als klein bedrijf met zelf ontworpen, persoonlijke etiketten op flessen wijn. Inmiddels is de Wine Gallery uitgegroeid tot een bedrijf met eigen producten waarbij stijl, originaliteit en kwaliteit hoog staan. De kennis en expertise op het gebied van bottelen, in combinatie met een enthousiast en creatief team zorgt voor unieke producten die perfect zijn als cadeau voor een ander of voor jezelf.

Kijk ook eens op: Krantenstok.nl, Krantgemist.nl, Historisch Archief & Krantvanuwgeboortedag.nl