Leesplankje - AAP-NOOT-MIES

Leesplankje, Leren lezen tussen Groningen en Kaapstad In 1894 verscheen het eerste officiële leesplankje RAAM-ROOS-NEEF bij de firma Brinkgreve te De...

Merk: Libre
Geschatte levertijd: 2-3 Werkdagen

Cadeaupapier: *

Aantal:
€ 11,95

Leesplankje, Leren lezen tussen Groningen en Kaapstad

In 1894 verscheen het eerste officiële leesplankje RAAM-ROOS-NEEF bij de firma Brinkgreve te Deventer. Dit plankje had twee rijen met in totaal vijftien plaatjes, waaronder de woordjes waren vermeld. De afbeelding bij het woord ‘gat’ is een echt gat dat in het plankje was geboord. 

De belangstelling voor het leesplankje, vooral het AAP-NOOT-MIES (getekend door Cornelis Jetses), is vanaf het begin groot geweest. Pas omstreeks 1970 kwam een einde aan het officiële gebruik van leesplankjes in het leesonderwijs. 

In dit boek wordt u meegenomen op een zwerftocht door de geschiedenis van meer dan twintig leesplankjes. Leren lezen tussen Groningen en Kaapstad!

Libre

De producten van Libre Uitgeverij geven je een instant nostalgisch gevoel. Met de Oud Hollanse spellen van Ot en Sien, Het Leesplankje waarmee kinderen meer dan vijftig jaar hebben leren lezen op school. Wie kent Aap-Noot-Mies niet? En ook prachtige schoolplaten uit de vorige eeuw zijn een product van Libre. 

Kijk ook eens op: Krantenstok.nl, Krantgemist.nl, Historisch Archief & Krantvanuwgeboortedag.nl