Ot en Sien - Oud-Hollandse spelletjes

In dit boek staan de leukste kinderspelletjes van vroeger, met prachtige illustraties van Ot en Sien, getekend door Cornelis Jetses. Hoepelen, tikkert...

Merk: Libre
Geschatte levertijd: 2-3 Werkdagen

Cadeaupapier:

Aantal:
€ 11,95

In dit boek staan de leukste kinderspelletjes van vroeger, met prachtige illustraties van Ot en Sien, getekend door Cornelis Jetses. Hoepelen, tikkertje, touwtjespringen, blindemannetje en zakdoekje leggen. Leuk voor de kinderen van nu, en leuk voor de kinderen van toen om naar te kijken en herinneringen op te halen. 

Deze verzameling telt 30 spelletjes, die honderd jaar geleden ook al leuk waren, zoals: Jan Huygen in de ton, Ezeltje prik, zakdoekje leggen, kaatseballen, touwtrekken, zaklopen en tikkertje. Ieder spel wordt kort uitgelegd en aangevuld met voorbeelden of variaties. De nodige materialen worden benoemd, Soms in een modern jasje, zoals de knikkertegel bij het knikkeren. Gezongen versregeltjes, die bij een spel horen, worden beschreven zonder notenschrift, aangezien de melodie bekend verondersteld mag worden. De paginagrote kleurige illustraties zijn van Jetses en zijn voor het grootste deel gemaakt in 1904. Zij gaan niet over spelletjes, maar geven een kijkje in het boerenleven uit de tijd van Ot en Sien. Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. 

Libre

De producten van Libre Uitgeverij geven je een instant nostalgisch gevoel. Met de Oud Hollanse spellen van Ot en Sien, Het Leesplankje waarmee kinderen meer dan vijftig jaar hebben leren lezen op school. Wie kent Aap-Noot-Mies niet? En ook prachtige schoolplaten uit de vorige eeuw zijn een product van Libre. 

Kijk ook eens op: Krantenstok.nl, Krantgemist.nl, Historisch Archief & Krantvanuwgeboortedag.nl