In de media: op het weblog voor 50plussers

50plus blog over historisch archiefWeblog voor 50plussers heeft het jubileumbericht over ons 30-jarig bestaan overgenomen. Wij zijn heel blij met deze vermelding, en hopen dan ook veel van hun lezers blij te kunnen maken met de mooie aanbiedingen en de korting op de ‘Krant van je geboortedag’.

Wil jij  ook schrijven over dit geweldige jubileumnieuws? Kijk dan voor het originele persbericht mét extra foto’s op de website van ons persbureau Pers-Wereld.

In de media: Inct, platform voor uitgeefexperts

Ons persbericht over het 30-jarig bestaan en de jubileum korting op de ‘Krant van je geboortedag’ is overgenomen op de website Inct.nl, een platform voor experts in de uitgeverij.

Logo inct

Wil jij zelf ook meer lezen over ons jubileum en de vele aanbiedingen die dit van november 2013 tot en met november 2014 langskomen? Lees onze blog hieronder dan ook even.

 

Hoera! Historisch Archief bestaat 30 jaar!

Histyorisch-archief-30-Jaar-RememoryDeze week is het 30 jaar geleden dat Het Historisch Archief, moederbedrijf van Rememory.nl, zich inschreef bij de Kamer van Koophandel. Gestart met slechts één doos tijdschriften, maar inmiddels 2 miljoen kranten en tijdschriften verder, is het tijd voor een jubileum-feest! Deze maand starten we met de eerste jubileumactie in de webshop Rememory.nl. Vier ons feestje mee en profiteer van de bijzondere aanbiedingen.

Jubileum korting op ‘Krant van je geboortedag’
Van november ’13 tot en met november ’14 loopt het feestjaar. Gedurende dit jaar komen er een aantal speciale feestaanbiedingen langs, en de eerste actie staat vanaf vandaag online. Je krijgt namelijk een korting van maar liefst 30% op de ‘Krant van je geboortedag’. Een mooi herinneringscadeau voor jong en oud. De krant kan daarbij verpakt worden als persoonlijk cadeau, of aangevuld met een krantenstok om hem op te hangen.

Over deze actie verstuurden we uiteraard ook een persbericht. Voel je vrij om dit nieuws over te nemen op je eigen site of blog. En blijf ons volgen via site, blog en Facebook voor meer fijne acties dit jubileumjaar.

Reorganisatie bekende tijdschriften bij Sanoma

Bron foto: Het Historisch ArchiefMaar liefst 32 tijdschriften staan bij uitgeverij Sanoma Media op de nominatie voor reorganisatie. Vanmorgen werd dit bekend tijdens een personeelsbijeenkomst. Het mediabedrijf onderzoekt of de tijdschriften verkocht kunnen worden, of mogelijk samen kunnen gaan met een andere titel.

Tijdschriften waarvan blijkt dat samenvoegen of verkopen geen optie is, en die niet langer winstgevend zijn, worden vanaf 2015 gestopt. Er zullen de komende jaren 500 fulltime banen verdwijnen, en daarmee mogelijk ook een hoop mooie tijdschriften. Beaumonde, Grazia, Marie Claire, Nouveau, maar ook Nieuwe Revu, Playboy en het 100-jaar oude Panorama staan op de lijst. Bladen die van vroeger uit al veel werden verkocht als familietijdschrift en in de jaren ’50 tot en met ’70 in menig gezin via de leesmap werden gelezen. En wat te denken van 101 woonideeën, Kinderen, Knipmode en Seasons?

De reorganisatie bij Sanoma is nodig om het bedrijf gezond en leidend te laten zijn. Door een teruglopende advertentiemarkt én minder lezers ging het al langere tijd niet goed met de tijdschriftenbranche.

Tijdschriften die blijven:

Sanoma gaat verder met 17 focusmerken. De tijdschriften die sowieso blijven zijn AutoWeek en de vrouwenbladen Libelle, Margriet, Viva, Flair, Flow, Story, LINDA. Binnen Kids & Teens mogen Donald Duck, Tina, Zo Zit Dat en Fashionista blijven. Ook Ouders van Nu en Kèk Mama zijn ‘save’. Tevens zijn de woonbladen VT Wonen, Ariadne At Home en Eigen Huis & Interieur onderdeel van de focusmerken waar Sanoma wel mee verder gaat. Mede vanwege het grote digitale potentieel.

Overigens is het nog niet zeker of de genoemde tijdschriften daadwerkelijk stoppen. We blijven het nieuws vanuit Sanoma volgen. Wil je alvast wat oude exemplaren van je favoriete tijdschrift inslaan voordat het uit tijdschriftenland verdwijnt? Wij hebben van bijna alle bladen wel exemplaren in ons archief beschikbaar. Mail ons welk nummer jij graag zou willen kopen en we kijken wat we voor je kunnen doen. Of zoek zelf via Rememory of onze andere webshop Libellebestellen.nl

En last but not least: blijf vooral tijdschriften lezen en kopen! Wat is er nu mooier en fijner dan ontspannen met een papieren tijdschrift op de bank?

In de media: Rememory in tijdschrift Herenhuis

Het tijdschrift ‘Herenhuis’ dat gaat over wonen in historie, heeft een kort stukje gepubliceerd over Rememory.nl en de meer dan twee miljoen kranten en tijdschriften die wij verkopen in de webshop. Deze authentieke uitgaven worden genoemd als bijzonder cadeau voor een verjaardag, jubileum, of als sinterklaas- of kerstcadeau. 

Herenhuis cover -  nov-dec 2013 - blog

Herenhuis -  nov-dec 2013 (Rememory) - blog

Dit nieuwe nummer van ‘Herenhuis’ is vanaf komende donderdag verkrijgbaar in de betere boekhandels, en online.

Libelle’s uit archief voor aflevering ZEMBLA

Diane35-pil, afbeelding via Zembla.nlVanavond gaat het tv-programma ZEMBLA over de ‘Fatale pil’, de Diane-35. Begin dit jaar zorgde het nieuws dat tien vrouwen waren overleden door deze pil voor veel onrust bij gebruiksters van de Diane-35. Hoe kan het dat een anticonceptiepil zulke gevaren voor de gezondheid met zich meebrengt? ZEMBLA zoekt vanavond uit hoe de beoordeling en de controle van deze pil in het verleden is verlopen. Voor de research van het programma leverde Het Historisch Archief, moederbedrijf achter Rememory, een aantal oude Libelle’s met informatie over de Diana-35 pil. Het gaat om Libelle’s uit 1981 en 1983. De ZEMBLA-aflevering over de Diane-35 pil is vanavond te zien op Nederland 2 om 21.10 uur. 

Foto: Zembla.nl