Reorganisatie bekende tijdschriften bij Sanoma

Bron foto: Het Historisch ArchiefMaar liefst 32 tijdschriften staan bij uitgeverij Sanoma Media op de nominatie voor reorganisatie. Vanmorgen werd dit bekend tijdens een personeelsbijeenkomst. Het mediabedrijf onderzoekt of de tijdschriften verkocht kunnen worden, of mogelijk samen kunnen gaan met een andere titel.

Tijdschriften waarvan blijkt dat samenvoegen of verkopen geen optie is, en die niet langer winstgevend zijn, worden vanaf 2015 gestopt. Er zullen de komende jaren 500 fulltime banen verdwijnen, en daarmee mogelijk ook een hoop mooie tijdschriften. Beaumonde, Grazia, Marie Claire, Nouveau, maar ook Nieuwe Revu, Playboy en het 100-jaar oude Panorama staan op de lijst. Bladen die van vroeger uit al veel werden verkocht als familietijdschrift en in de jaren ’50 tot en met ’70 in menig gezin via de leesmap werden gelezen. En wat te denken van 101 woonideeën, Kinderen, Knipmode en Seasons?

De reorganisatie bij Sanoma is nodig om het bedrijf gezond en leidend te laten zijn. Door een teruglopende advertentiemarkt én minder lezers ging het al langere tijd niet goed met de tijdschriftenbranche.

Tijdschriften die blijven:

Sanoma gaat verder met 17 focusmerken. De tijdschriften die sowieso blijven zijn AutoWeek en de vrouwenbladen Libelle, Margriet, Viva, Flair, Flow, Story, LINDA. Binnen Kids & Teens mogen Donald Duck, Tina, Zo Zit Dat en Fashionista blijven. Ook Ouders van Nu en Kèk Mama zijn ‘save’. Tevens zijn de woonbladen VT Wonen, Ariadne At Home en Eigen Huis & Interieur onderdeel van de focusmerken waar Sanoma wel mee verder gaat. Mede vanwege het grote digitale potentieel.

Overigens is het nog niet zeker of de genoemde tijdschriften daadwerkelijk stoppen. We blijven het nieuws vanuit Sanoma volgen. Wil je alvast wat oude exemplaren van je favoriete tijdschrift inslaan voordat het uit tijdschriftenland verdwijnt? Wij hebben van bijna alle bladen wel exemplaren in ons archief beschikbaar. Mail ons welk nummer jij graag zou willen kopen en we kijken wat we voor je kunnen doen. Of zoek zelf via Rememory of onze andere webshop Libellebestellen.nl

En last but not least: blijf vooral tijdschriften lezen en kopen! Wat is er nu mooier en fijner dan ontspannen met een papieren tijdschrift op de bank?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *